Sista augusti

Och därmed bara 29 dagar kvar tills min avresa. Under dessa dagar jag har varit borta har jag inte gjort många knop, bokstavligt. Har legat i min säng sen i onsdags ungefär och rörde mig inte därifrån förrän igår. Anledningen till detta är att jag inte mått så jättebra, infektion, illamående på grund av penicillin och så vidare. Men nu känner jag mig mycket bättre!
 
Även om jag mest bara legat i sängen under dom här dagarna så har jag hunnit med att betala fakturan till Cultural Care och även skickat in så jag ska få mitt polisregisterutrag, samt har mitt nya pass kommit. Sedan har jag även fått mail av Cultural Care med min flygresa från Stockholm till New York. Den 29 september klockan 17.35 lyfter jag från svensk mark.
 
Det var allt från mig så länge, hoppas ni har haft ett bra augusti för imorgon säger vi hej och hallå till september.
 

Amerikanska ambassaden

Idag har jag hunnit med otroligt mycket även fast jag låg i sängen till halv 1. Jag började dagen med att åka till Öjebyn för att boka en hälsoundersökning. Fortsatte vidare för att ta bilder till min visumansökan som jag också har gjort klart idag. Så ja, ansökan är klar och en tid på Ambassaden i Stockholm är bokad, 10 september är det dags. Som pricken på i:et över allt så är det så hemskt mycket papper som ska skrivas ut och siffror att komma ihåg. Jag sitter här nu och läser igenom instruktionerna jag fått av Cultural Care och är ganska nojig vid vissa punkter att jag har glömt spara nå nummer eller så. Men förhoppningsvis har jag allting, annars blir nog inte besöket på ambassaden så roligt.
 
Men det som är mest förvirrande är att alla olika nummer eller koder har typ två olika namn. Så det är en punkt som jag har fastnat vid rejält, vilket är CGI-numret, även kallat payment-receipt number (tror jag i alla fall). Efter alla googlingar och läst igenom allting så ber jag till kung och fosterland att detta är samma saker, för annars, mina vänner, är jag ganska körd.
 
Så jag hoppas alla håller sina tummar att det är rätt nummer jag har sparat, för det ska tydligen vara viktigt vid besöket på ambassaden, så hörs vi senare när jag har mer att komma med. Ha en trevlig kväll :D

Måndag 25 augusti

Idag har jag börjat med alla måsten och därmed börjat med alla förberedelser inför mitt år. Jag var hos polisen och gjorde nytt pass, for till telemäklarna för att fixa fram min iCloud-kopia som jag har saknat, och äntligen är mina bilder tillbaka. Dock hade inte det så mycket med förberedelser att göra, men en mycket viktig punk att fixa.
Sen ringde jag även för att boka tid för hälsoundersökning, dock visste de inte om dom gjorden den sortens undersökning som jag behöver, så jag ska dit imorgon med mitt papper så ska dom se ifall vi kan boka en tid.
 
Sen ringde även en tjej från cultural cares kontor i Stockholm för att prata lite och för att kolla så jag skulle börja med allting i tid. Dock kan jag inte göra jättemycket innan mitt nya pass har kommit eftersom mycket går efter det. Men förhoppningsvis ska det gå bra och jag ska börja med mitt visum så fort det bara går.
 
Så där hade ni en liten uppdatering om hur det ligger till för stunden. Förutom att fara till doktorn imorgon ska jag även fara och ta bilder till mitt DS-160, vilket är som en grund för visumansökan. Så jag har lite saker att pyssla med under dessa sista veckor innan jag far iväg. Mer och mer verkligt nu när fakturan har kommit också, ohmy.

Om

Min profilbild

-

Hola! Jag heter Veronica och jag kommer från den lilla staden Piteå som ligger ganska högt upp i norr. Den 29 september beger jag mig till USA för att jobba som au pair i en stad utanför NYC som heter Greenwich. Här kan ni följa med på min resa och mitt livs äventyr.
RSS 2.0